پیش بارگذاری

ژانر ماجراجویانه

ژانر ماجراجویانه

داستان ژانر ماجراجویانه نوعی داستان است که به خواننده احساس هیجان و خطر دست می‌دهد. ماجراجویی رویداد یا مجموعه‌ای از رویدادها است که خارج از مسیر زندگی معمولی قهرمان داستان اتفاق می‌افتد و معمولاً با خطر و اغلب با عمل فیزیکی همراه است. داستان‌های ماجراجویی تقریباً همیشه به‌سرعت پیش می‌روند و عنصر خطر را در کانون توجه قرار می‌دهند. دو عنصر هیجان و ترس ویژگی‌های کلیدی ژانر «ماجراجویی» هستند. اتفاقات با سرعت نسبتاً بالایی در آثار ماجراجویی رخ می‌دهند و معمولاً، زدوخورد زیادی در طول داستان وجود دارد.

ژانر ماجراجویی

تعریف ژانر ماجراجویی

ژانر ماجراجویی شامل داستان‌هایی است که هیجان‌انگیز و گاهی خطرناک هستند. اصطلاح ماجراجویی از واژه فرانسوی aventure گرفته شده است که به معنای سرنوشت یا سرنوشت یک شخص است و از قرون‌وسطی در زبان انگلیسی استفاده شده است. در ادبیات، اصطلاح ماجراجویی در ترکیب با داستان به کار می‌رود. داستان ماجراجویی نوعی داستان است که قهرمانی دارد که ماجراهای مختلفی ازجمله فرار، حوادث خطرناک، مشکلات و راه‌حل‌ها، سفر به سرزمین‌های ناشناخته و شرکت در نبردها یا زدوخوردها و غیره را پشت سر می‌گذارد.

امروزه ما ماجراجویی را به‌عنوان یک سفر، تجربه یا رویداد قابل‌توجه یا غیرمنتظره تعریف می‌کنیم که یک فرد درنتیجه تصادف در آن شرکت می‌کند. داستان‌ها معمولاً شخصیتی را در برمی‌گیرند که به‌طور اتفاقی وارد ماجراجویی می‌شود و شانس معمولاً نقش زیادی در قسمت‌های داستان دارد. همچنین، ماجراجویی‌ها معمولاً شامل موقعیت‌های خطرناک، فرارهای ترسناک، مشکلاتی که باید از طریق هوش و مهارت حل شوند، افراد و مکان‌های عجیب‌وغریب و کارهای شجاعانه را شامل می‌شود.

بعد از به وجود آمدن سینما یکی از ژانرهایی که به‌سرعت به این صنعت نوظهور وارد شد، ژانر ماجراجویی بود. فیلم‌های ماجراجویی نیز همانند رمان‌های ماجراجویی، زندگی یک قهرمان را که از روتین زندگی عادی خود خارج‌شده و درگیر ماجراجویی‌های مهیج و خطرناکی می‌شود را به تصویر می‌کشیدند. تنها تفاوت این بود که به‌جای استفاده از قوۀ تخیل خوانندۀ رمان برای ترسیم محیط‌ها و اتفاقات، فیلم‌های ماجراجویی، تصویر را به‌صورت مستقیم، با جزئیات تمام، به بیننده نمایش می‌دادند. در نتیجه، تماشاچیان هم می‌توانستند برای دقایقی با قهرمان فیلم هم مسیر شده و حس کنند که با ماجراجویی‌های او شریک هستند.

انواع ماجراجویی

انواع مختلفی از ماجراجویی وجود دارد مانند ماجراجویی فانتزی، ماجراجویی علمی تخیلی، ماجراجویی ماوراء طبیعی و ماجراجویی تاریخی ماجراجویی عاشقانه و…

ژانر ماجراجویی

عناصر ماجراجویی

گفته می‌شود که یک داستان ماجراجویی دارای شش عنصر اصلی است. یک قهرمان، تلاش او برای رهایی، رویارویی او با موانع یا مشکلات، یک آنتاگونیست یا ضد قهرمان در برابر او، خطراتی که قهرمان متحمل می‌شود و تحول نهایی او هستند. این موارد را می‌توان به‌صورت خلاصه کرد:

  • قهرمان
  • تلاش برای یافتن راه‌حل مشکلات
  • مسئله
  • یک آنتاگونیست (ضد قهرمان)
  • ریسک‌های پذیرفته‌شده
  • تغییر یا دگرگونی.
اهمیت ژانر ماجراجویی

ماجراجویی از چند جهت برای آدم‌ها مهم است. آن‌ها شکلی از «سفر قهرمان» هستند که به گفته «جوزف کمپل» نظریه‌پرداز، داستانی جهانی درباره رشد روانی انسان‌هاست. احتمالاً به همین دلیل است که ماجراها معمولاً داستان‌های خودیابی برای قهرمان داستان هستند. داستان‌های اساطیری نیز معمولاً ماجراجویی هستند و اسطوره‌شناسی روشی است که فرهنگ‌های باستانی جهان و باورهای خود را توضیح می‌دهند. در نهایت، این نوعی ادبیات «گریز» است آثاری که به خواننده اجازه می‌دهد از زندگی روزمره فرار کند و از سرزمین‌های دوردست عجیب و داستان‌های اسرارآمیز و کشف چیزهای جدید لذت ببرد. به‌عبارت‌دیگر، ماجراجویی غذای تخیل است، یکی از مهم‌ترین اشکال هوش ما.

ژانر ماجراجویانه

نویسنده

راضیه حسنی
پست قبلی

ژانر فانتزی

پست بعدی

ژانر وحشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود
Or

هنوز حسابی ندارید؟

یک حساب کاربری ایجاد کنید
Cookies
ما از کوکی ها برای بهبود تجربه شما در وبسایتمان استفاده میکنیم . با استفاده از سایت شما با قوانین و مقررات موافقت میکنید.
تایید کنید